Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KArta graficzna sie grzeje. (do 85°-90°)

WilkuTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

mam problem z karta graficzna ktura rozgrzewa sie do prawie 90° gdy gram w gry typu Wiedzmin 2 Czy tez TES: Skyrim (Ustawienia ULTRA +/-75 FPS) a gdy niegram w nic to temperatura trzyma sie na 60°+

Moj sprzet.

System operacyjny: Windows 7 Home Premium Home Edition 6.1.7601

Nazwa procesora: Intel® Core™ i5 CPU 650 @ 3.20GHz

Nazwa zasilacza: Logon ATX 800W

Pamięć fizyczna (RAM) 8119 MB

Nazwa karty graficznej: Gainwart GTX580 Phantom³ (2 wiatraki)

Opublikowano

Nic niepoomoglo.

Karta ma jakies 5-7 cm wolnego miejsca do gory (tam gdzie wiatraki) i z 20-25 cm do dolu.

Gdy gram w SA:MP to sie niegrzeje.

Dopiero gdy odpale wiedzmina na ultra to sie zaczyna. Po monitoringu wyszlo max 92°.

Prosze o pomoc bo nichce jej zpalic.

Opublikowano

A wentylatorki sie kręcą? Sprawdź to bo po temperaturze to tak jakby bez chłodzenia była ;o Ja juz raz mialem taką akcje, jak czyscilem komputer to przez przydalek odlaczyl mi sie kabel od wiatraczka i prawie spaliłem karte xD, także posprawdzaj czy wszystkie kabelki masz podlaczone pod karte i czy wiatraczki sie kręcą. :)

Opublikowano

@Up

Gdyby wentylatory nie działały to nie miał by 90oC a dwa razy więcej (albo i jeszcze więcej) i na pewno nie grał by bo karta spaliła by sie po chwili

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dokup wentylator najlepiej 120mm Nie są drogie kupisz nawet za 20zł przypnij go do zaśilacza lub na 3pin i wtedy ci się nie zagrzeje .

767b26711491d.png

Opublikowano

Miałem GW. Jak ty zamontowałeś te wiatraki. Przecież to pasyw. Pewnie źle zamontowane. Kręcą sie ale blokują dostęp to powietrza. Zobacz co z pastą i thermopadami

Zamontuj coolery nad GPU żeby wywietrzało powietrze poza obudowę ;P

Opublikowano

Tak wyglada ta moja. Y0TgO.jpg

Miom zdaniem to nienormalneze grzeeje sie do 95°

Boże myślałem że twój to phantom. Toż to gainward. Zbieraj na jakieś accelero jak chcesz żeby to pożyło troszkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...